Tanfolyamok

A Sajátmese tanfolyamok Budapesten folyamatosan indulnak, két estés vagy hétvégi formában. Vidéki tanfolyamokra, illetve egy estés előadásra is van lehetőség, ehhez intézmények vagy tanfolyamszervezők jelentkezését várjuk.

Sajátmese felnőtteknek

Mit üzen a belső királyod, királylányod, sárkányod és törpéd?

Hogyan segítenek mindennapi problémáidon itt és most?

Csakramese

Mi köze a meséknek a csakrákhoz?

Mi köze a csakráknak hétköznapi gondjainkhoz?

Hogyan változtatja meg egy mese az életünket?

Következő Sajátmese-csoportok:
2023. szeptember 17. vasárnap, 10:00 – 18:00
2023. október 14. szombat, 10:00 – 18:00
Ár: 25,000 Ft
Jelentkezni a Napfényes Tanfolyamok oldalon lehet.

Sajátmese felnőtteknek

Fő életkérdéseink a sajátmesék tükrében

A Sajátmese tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is szervezzük.

A mesédbe láthatsz!

Meseírás jobb agyféltekés módszerrel, rejtett erőforrásaink felfedezésére és elakadásaink oldására

Mikor ajánljuk ezt a különleges tanfolyamot?
  • ha problémád van, esetleg régóta küzdesz ugyanazzal a problémával
  • ha sorozatosan ugyanabba a hibába esel
  • ha nem tudod, merre tovább, és ezt már unod
  • ha szeretnél számodra jó célokat kitűzni és meg is valósítani
  • ha erőt, bátorságot gyűjtenél terveid megvalósításához
  • ha szeretsz alkotni és fejleszteni kreativitásodat
  • ha nyitott vagy a fejlődésre és szeretsz új utakat kipróbálni
  • ha szeretnél egy mesésen hatékony problémamegoldó módszert megtanulni, ami utána mindig kéznél lesz.

Mi a mesék évezredes titka? A mese az élet iskolája – mit jelent ez? Hogyan ad választ a mese arra, hogy kik vagyunk, mi az életünk célja, merre induljunk, ha elakadtunk, vagy hogyan lehetünk boldogok? Miért és hogyan érdemes felnőttként mesét írni? Hogyan lehet összefüggésben mindennapi létünk azzal, amilyen mesét épp megírunk? Hogyan oldja meg a mese a hétköznapi problémákat?

Ezekre a kérdésekre segítünk választ találni. Saját meséd révén betekinthetsz lelked éppen aktuális történéseibe, amelyekről lehet, hogy még nem is tudsz. A Benned élő királyfik, királylányok, boszorkányok és sárkányok megmutatják, milyen lelki folyamatokon mész keresztül, és ezek hogyan állnak összefüggésben múltaddal, jeleneddel és jövőddel; az egyéni mesékkel való közös foglalkozás során meséd szereplői segítenek a továbblépésben, blokkjaid oldásában, erősségeid és lehetőségeid feltárásában. A sajátmese-írás és –feldolgozás úgy segít életed jobbá tételében, hogy ki sem kell hozzá lépned a meséből.

Vigyázat! A Sajátmese biztosan beindítja az életed!

A Csakramese-tréningről

Energiánkat az élethez nem csupán a megivott vízből, az elfogyasztott ételből és a belélegzett levegőből kapjuk. Ugyanilyen fontos az az energiaforrás és –áramlás, amelyet gondolataink, az élethez való tudatos és tudattalan hozzáállásunk befolyásol, és amelynek központjai a csakrák. Ha azt érezzük, hogy nincs elég energiánk, akkor tudattalanunk ezzel azt üzeni, hogy az élet valamely területén úgy gondolkodunk és viselkedünk, hogy az ártalmas nekünk. Hiányzik belső motivációnk, hogy jobbá tegyük életünket. Rendszerint ez akkor következik be, ha az egó – vagyis félelmeink, hibás hitrendszereink – veszik át az irányítást életünk felett.

Nézzük most felülről lefelé haladva, mit okozhat, ha az egyes csakráknál nem megfelelő az energiaáramlás, és azt is, hogy milyen gyümölcsei lehetnek, ha sikerül harmonizálni.

A 7. csakra (koronacsakra)

Témája: Sors, életcél, küldetés.

Harmonikus működés esetén azt érezzük, hogy része vagyunk a teremtett világnak, és mindenkor, minden körülmény közepette merjük és tudjuk megmutatni valódi természetünket. Bátran követjük sorsunkat, és képesek vagyunk előrevivő életcélokat meghatározni. Blokkolt az energiaáramlás, ha azt érezzük például, hogy egyedül vagyunk, visszautasítanak, vagy látszólag céltalanul, saját belső igényeinket figyelmen kívül hagyva létezünk.

A 6. csakra (homlokcsakra)

Témája: Pozitív gondolkodás, felelősségvállalás.

Harmonikus működés esetén egyre tudatosabban valósítjuk meg életcélunkat. Rálátunk a látszat mögötti valódi összefüggésekre, és tudjuk, érezzük, hogy amit teszünk vagy mondunk, valódi meggyőződésünkből fakad-e. A csakra blokkolt működésére utalhat, ha intuíciónkat rendszeresen mások elkápráztatására használjuk – ilyenkor egyre inkább „fejből” kezdünk működni. Ugyancsak a csakra zavarára utal, ha úgy működünk, hogy elhitetjük valakivel, hogy elfogadjuk, ám valójában lenézzük őt.

5. csakra (torokcsakra)

Téma: Beszéd és kommunikáció.

Ennek a csakrának az energiája segít, hogy szavainkat és gondolatainkat tettekre váltsuk. Amikor ez az energia szabadon áramlik, akkor képesek vagyunk egyenesen, őszintén, és lelki szükségleteinknek megfelelően kommunikálni. Akkor vagyunk hitelesek, ha gondolataink, szavaink és tetteink összhangban vannak, és úgy szolgálnak bennünket, hogy közben senki mást nem sértenek. Ennek a csakrának a blokkjára utal, ha nem hallgatunk meg másokat, és félelemből, vagy megfelelésből nem elégítjük ki saját szükségleteinket, hanem másoktól várjuk ezt el.

4. csakra (szívcsakra)

Téma: Empátia, szeretet, megbocsátás.

A szívcsakra a magunk és mások iránt érzett feltétel nélküli szeretet, a szeretetteljes, örömteli cselekvés központja. A feltétel nélküli szeretet kritériuma, hogy viszonzásvárás és személyválogatás nélküli. Ilyenre ma sajnos nagyon kevés ember képes. Legtöbbünk még nem képes még önmagát sem szeretni, hiszen ennek első lépése, hogy elfogadjuk magunkat, minden hibánkkal és hiányosságainkkal együtt. Önmagunk elfogadásának hiánya húzódik meg türelmetlenségünk, haragunk, intoleranciánk mögött is. Amivel másokat vádolunk, azt valójában mi tesszük önmagunkkal. A szívcsakra jelentős blokkoltságára utal tehát, ha túl kemények vagyunk, ha túlzott elvárásokat támasztunk, ha azt érezzük, hogy a boldogságunk más embertől függ, ha kritizáljuk magunkat, vagy ha túl komolyan vesszük az életet.

3. csakra (Napfonat, solar plexus)

Téma: Egészség, motiváció, bátorság.

Az ehhez a csakrához tartozó energia lelki szükségleteink kielégítéséhez szükséges. Ahhoz, hogy bátran elgondoljuk, megszervezzük, vizualizáljuk mindazt, amit szeretnénk megvalósítani. Ha elvárásokat támasztunk az életünkkel kapcsolatban, és ezekben csalódunk, frusztráltak, dühösek leszünk, vagy bűntudatunk támad, akkor ez veszélyezteti ennek a csakrának a harmonikus működését, ami megnyilvánulhat akár emésztési vagy hasnyálmirigy-problémákban is.

2. csakra (nemi csakra)

Téma: Párkapcsolat, kreativitás.

Ha ez a csakránk jól működik, ezt érezzük: „Igen, képes vagyok rá!” Bízunk saját képességeinkben, tudunk döntéseket hozni, képesek vagyunk alkalmazkodni a változó körülményekhez és szépen kifejlesztjük nekünk adatott képességeinket, tálentumainkat. Párkapcsolatot is a számunkra megfelelő emberrel létesítünk, és szexuális életünk is jó. Ha az energiaáramlás például harag, bűntudat, féltékenység, gőg, birtoklási vágy vagy egyéb negatív érzelem miatt blokkolódik, akkor ezek a képességeink szenvedhetnek csorbát.

1. csakra (gyökércsakra)

Téma: Ősbizalom, biztonság, földeltség.

Ez a csakra közvetlenül a Földdel köt össze, ennek működésétől függ fizikai erőnlétünk, túléléshez szükséges energiánk. Ha a gyökércsakra működése megfelelő, biztonságban érezzük magunkat, nincsenek egzisztenciális félelmeink, nem rettegünk munkánk, pénzünk, párunk lehetséges elvesztése miatt. Ha azonban haragot, félelmet, fájdalmat táplálunk magunkban, akkor elakad az áramlás, és a létbizonytalanság lehet úrrá rajtunk.

Minden csakra egy mese

A Csakramese-tréningen energiaközpontjainkat, a 7 fő csakra működését térképezzük fel és harmonizáljuk, hiszen a megfelelő energiaáramlás a testi-lelki egészség záloga.

A saját mese gyógyít. Már azzal, hogy megírjuk, gyógyító folyamatok indulnak be. Mesénkkel ugyanis szimbolikusan átéljük mindazt, ami a lelkünkben zajlik. Ez az első lépés a tudatosulás felé. A mesével megtaláljuk, a tudat közelébe hozzuk, és beazonosíthatjuk legaktuálisabb elakadásainkat és rejtett erőforrásainkat, és ez már gyógyító erejű. A lelkünk, aki ért a szimbólumok nyelvén, tudja, mivel kell megküzdenie, és mire támaszkodhat. A Sajátmese-módszerrel, ha a mese nem ideális véget ér, különleges technikával formálunk rajta – és csodák csodája, ami a mesebeli történetben jóra fordul, az azonnali jótékony hatással lesz hétköznapi életünkre is. Ha belegondolunk abba, hogy szimbolikusan a mesealakok és mesebeli történések mind mi vagyunk, könnyű lesz elképzelni azt is, hogy mesénk aktuális lelkiállapotunkat jellemzi: erőforrásainkat és elakadásainkat, pozitív és negatív érzéseinket, tudatos és tudattalan programjainkat, lelki sebeinket és problémáinkat, és hogy milyen a gyógyírt, megoldást ismerünk rájuk. Ha pedig így van, minden szívből jövő változtatás a mesében, közvetlen befolyással lesz ránk: ha meg merjük ölni a sárkányt, lehet, hogy már fel is oldottunk magunkban egy régi félelmünket. A Sajátmese-módszerrel mindez úgy működik, hogy a meséből ki sem kell lépnünk, mert gondolataink ereje a szimbólumok segítségével tisztán és közvetlenül hat.

A Csakramese tréningen az egyes csakrákhoz tartozó témák mentén írt mesékkel dolgozunk. A mesék megmutatják, hogy az adott területtel hogy állunk, van-e problémánk, és ha igen, milyen irányba érdemes lépéseket tennünk.