A mese gyógyít, példát mutat, és kortalan bölcsességet olt a szívünkbe. Miként lehetséges, hogy az évezredekkel ezelőtt keletkezett mesék máig aktuális, és mindenkinek személyre szabott üzeneteket hordoznak? Hogyan fejthetjük meg ezeket az üzeneteket? És mi történik akkor, amikor mi magunk írunk mesét? Mi a mesék titka, és miért érdemes ezt a titkot megfejteni?
Ez a könyv arra vállalkozik, hogy érthetővé tegye a mesékbe rejtett életbölcsességeket, és gyakorlati útmutatót adjon ahhoz, hogyan írhatunk mi is gyógyító sajátmesét. Konkrét példákon keresztül megérthetjük a mesék hatásmechanizmusát, s hogy miként alkalmazhatjuk hétköznapi életünkben a fő tanítást: soha ne adjuk fel a reményt, hiszen minden lehetséges! A könyvben bemutatott Sajátmese-módszer biztosan segítségedre lesz, hogy továbblépj életed fontos kérdéseiben.

 

„A Sajátmese-módszer jellemzője, hogy ötvözi a mesék ősi bölcsességét és gyógyító erejét a legújabb önismereti és problémamegoldó technikákkal.”

 

„Amikor ma olyan mesét írunk, ami témájában és szerkezetében hasonlít a népmesékre és a klasszikus mesékre, akkor tulajdonképpen az ember ősi varázserejéhez nyúlunk vissza. E varázserő segít abban, amiben józan eszünkkel, vagy tengernyi problémamegoldó módszerrel sem jutottunk dűlőre. A mesénk megtalálja és felszínre hozza legidőszerűbb, de addig tudattalan problémánkat, és segít szabadulni elakadásunk béklyóiból.”

 

„Mesénk megmutatja, hogyan küzdhetjük le belső, gyakran gyerekkorban rögzült programjainkat, téveszméinket. Mindezt úgy, hogy a mese biztonságos világában maradunk, mégis csodás változásoknak lehetünk tanúi saját életünkben!”

 

A könyv hamarosan kapható a boltokban, illetve rendelhető online a https://casparus.hu/termek/a-mese-gyogyit/ oldalon a Kiadótól.